Buitenhof, Lelystad

Kengetallen

Plaats:Lelystad, gemeente Lelystad
Woningen:500 wooneenheden, vrijstaand, twee-onder-een kap, bouwkavels.
Voorzieningen:3.500 m2 BVO, waarvan gerealiseerd 2.000 m2 BVO
Multi-functioneel clubhuis met zwembad, fitness, restaurant, lounge, welness, vergader- en feestruimten. Aangelegd park met golfvoorziening, tennisbanen, sloepenhaven en water.
Parkeren:op eigen terrein woningkavels en bezoekers parkeren.
Oppervlakte plangebied:580.000 m2
Projectomvang:€ 170.000.000
Status / Tijd:10% woningen gerealiseerd en 60% van de parkinrichting, 2009 – heden. Momenteel wordt een doorontwikkeld plan in verkoop gebracht
Contractvorm:Eigen initiatief ABC, voor rekening en risico ABC Conceptontwikkeling
Opdrachtgever:ABC Conceptontwikkeling
Contactpersoon:Marcel Loosen

Toelichting

Het planconcept Buitenhof met al haar facetten is door ABC als z.g. ‘unsolicited bid’ aan de gemeente Lelystad gepresenteerd, ondersteund met ervaringen in de VS en onderzoeken in Nederland over demografische ontwikkelingen, veranderende woonbehoeften, etc.

Het plan omvat wonen met recreatie, welness, zorg, comfort en veiligheid in een parkachtige omgeving. Gemeente was geïnteresseerd aan dit unieke plan mee te werken, mede vanwege de maatschappelijke thema’s rond zorg, werkgelegenheid, groenvoorzieningen, duurzaamheid, de vitale woonwijk, die in dit planconcept worden geadresseerd.

Onderdeel van de planvorming met de gemeente was ook een uitvoerig beheerplan, vanwege de vele voorzieningen en het te onderhouden semiopenbaar gebied.

Vervolgens heeft ABC in het planproces invulling gegeven aan, en tal van uitvoerende en dienstverlenende partijen betrokken in, niet alleen de (gebruikelijke) bouw, maar vooral aan allerlei niet bouwgerelateerde planonderdelen, variërend van glasvezel, windenergie tot de zorgverlening. Momenteel is hard gewerkt aan een doorontwikkeld planconcept dat nog beter aansluit met de veranderde marktwensen onder de noemer “Buitenhof, woonschat van Lelystad”.

Meer foto's