Gouda, Kavel 5

Kengetallen

Plaats:Gouda
Voorzieningen:Hotel, Woningen, Fietsenstalling
Oppervlakte plangebied:11.000m2 bvo
Projectomvang:€ 30.000.000,-
Status / Tijd:2020-2022
Opdrachtgever:Nederlandse Spoorwegen
Contactpersoon:ABC Conceptontwikkeling B.V.

Toelichting

Direct aan de Noordzijde van het station en gelegen tussen het recent ontwikkelde ‘Huis van de Stad’ en de bioscoop ligt Kavel 5.

Kavel 5 is een plan in Gouda waar de Nederlandse Spoorwegen ABC Planontwikkeling B.V. in samenwerking met KCAP en Pellikaan in begin 2019 voor uitgekozen heeft om deze Kavel 5 tot een mooie, toegankelijke en aantrekkelijke toevoeging van de stad om te toveren.
Voor een plangebied van 11.000 m² bvo en een projectomvang van € 30.000.000,- is dit een fantastische uitdaging.
Gouda, dé kaasstad van Nederland en samen met de regio’s Bodegraven-Reeuwijk, Woerden en Krimpenerwaard ook wel Cheese Valley genoemd.
De stad Gouda heeft inmiddels al meer dan 73.500 bewoners en is uitgegroeid tot de vijfde stad van Holland en is bekend om zijn historische binnenstad en hofjes maar ook om de hippe sfeervolle plekken, een mooie combinatie van oud en nieuw en duurzaam.

Naast het eerste doel van een hotelvoorziening op locatie Kavel 5, heeft de stad tevens aangegeven dit doel aan te vullen met (starters) woningen en een fietsenstalling en hiervan de ontwikkeling zo’n vorm te geven dat mensen een gevoel van ‘thuiskomen’ krijgen wanneer zij door de
“ nieuwe” noordzijde van het station bewegen.

De ligging van de locatie in Gouda en de ligging van Gouda ten opzichte van Rotterdam, Den Haag en Utrecht maakt dit een gedeelte van Gouda die zeer geschikt is voor zakelijke bezoekers en toeristen.

• Een plek met voorzieningen die bij een hotelfunctie horen.
• Een plek die kansen biedt voor logische cross-overs en meerwaarde creëert voor buurtbewoners en passanten.
• Een plek die uitermate geschikt is om een deel van de vraag naar starterswoningen op te vangen.
• Een plek met een veelzijdig programma en het gebruik van de levendigheid gedurende een zo groot mogelijk deel van de dag.

Oftewel enerzijds een gebouw wat onderdeel wordt van een efficiënt verkeersplein maar anderzijds het gevoel moet geven van een prettige verblijfsplek.

Persbericht AD d.d. 23-04-2021

Hierbij de link naar de site van het projekt:
www.hotelkavelgouda.nl

Meer foto's