Aria, Goes

Kengetallen

Plaats:Goes, gemeente Goes
Woningen:275 wooneenheden, 100 procent vrije sector
20 typen projectmatige woningen en bouwkavels
Voorzieningen:5.000 m2 BVO
Maatschappelijk, buurtsupermarkt, kleinschalige detailhandel, kerk, kantoor, monumentale boerderij.
Parkeren:grotendeels op eigen terrein
Oppervlakte plangebied:175.100 m2
Projectomvang:€ 65.000.000 (excl. BTW)
Status / Tijd:20% gerealiseerd, 2006 t/m heden
Contractvorm:Op eigen initiatief, voor rekening en risico
ABC Conceptontwikkeling
Opdrachtgever:ABC Conceptontwikkeling

Toelichting

Aan de rand van Goes ligt de nieuwbouwwijk ARIA-Goes. Het dorpse karakter van ARIA-Goes komt voort uit de erfenis van deze locatie, het Pykeswegje en ‘Hof Welgelegen’, de statige, monumentale boerderij uit 1674.

Het resultaat: dorps wonen in Goes, volgens de traditie van de dorpen van Zuid-Beveland. Met ARIA-Goes ontstaat een woonomgeving met een duidelijk Zeeuws karakter. Het is meer dan zomaar een buitenwijk van Goes. De ligging maakt deze nieuwbouwwijk van Goes uniek. Dit gecombineerd met de traditioneel vormgegeven woningen zorgt voor een dorpse sfeer. De kern van dit nieuwe dorps wonen in Goes is het oude Pykeswegje. Deze oude gekromde weg loopt dwars door ARIA-Goes en krijgt een tweede leven als hoofdstraat.

De straat varieert van landweg tot dorpsstraat. Het beeld is vergelijkbaar met de bekende dorpsstraat van bijvoorbeeld Wemeldinge. Het marktveld, ofwel ‘het groene plein’ is een frisse afwisseling van de bebouwing van het Pykeswegje. Dit plein vormt het hart van dit nieuwe dorp in Goes. De buitenkant van het plein is opgezet naar voorbeeld van fraaie pleinen van de dorpen Kloetinge, Nisse en Borsele. Dorps wonen in de mooiste groene woonwijk van Goes. Het kan in ARIA-Goes. 275 woningen, kavels en winkels met een traditioneel Zeeuws karakter met veel dorpse elementen. Wandel door de bochtige straten, maak een praatje over de heg en ga op een bankje zitten op het marktplein. In ARIA komt je elke dag weer thuis…

Meer foto's